- Uzmanlık
- MES
- Dijital Dönüşüm
- Çalışma Tercihi
- Hybrid
- Remote
- Deneyim Süresi
- 3-5 yıl
SAP ile MES entegrasyonu, üretim süreçlerinin verimli ve entegre biçimde yönetilmesini sağlar. Bu yazıda entegrasyonun avantajlarını keşfedin.
Modern üretim dünyasında sistemlerin birbiriyle konuşması, rekabet gücünü doğrudan etkiler. Bu noktada SAP ERP sistemleri ile MES (Manufacturing Execution System) çözümlerinin entegrasyonu büyük önem taşır.
Modern üretim dünyasında sistemlerin birbiriyle konuşması, rekabet gücünü doğrudan etkiler. Bu noktada SAP ERP sistemleri ile MES (Manufacturing Execution System) çözümlerinin entegrasyonu büyük önem taşır.
SAP – MES Entegrasyonu Nedir?
SAP – MES entegrasyonu, işletmenin üst seviye kurumsal kaynak planlama (ERP) sistemi ile sahadaki üretim yürütme sistemini (MES) gerçek zamanlı veri paylaşımıyla senkronize hale getirmektir.Neden Entegrasyon Gerekli?
- Üretim verilerinin anlık takibi
- Üretim planlarının dijital aktarımı
- Manuel giriş hatalarının azaltılması
- Otomatik raporlama ve analiz
- Karar alma süreçlerinin hızlanması
Entegre Olmayan Ortamda Ne Olur?
- Çift veri girişi ve insan hataları
- Veri tutarsızlıkları
- Gecikmiş üretim bildirimleri
- Kısıtlı raporlama ve analiz kabiliyeti
Tipik Entegrasyon Senaryoları
- SAP’de açılan üretim emirlerinin MES’e aktarılması
- MES’te gerçekleşen üretimin SAP’ye anlık bildirilmesi
- Malzeme, stok ve iş gücü verilerinin çift yönlü paylaşımı
- Kalite verilerinin SAP QM modülüne entegrasyonu
Hangi Teknolojiler Kullanılır?
- SAP MII (Manufacturing Integration and Intelligence)
- SAP PCo (Plant Connectivity)
- Web servisler (REST/SOAP)
- OPC-UA, MQTT gibi endüstriyel haberleşme protokolleri
Dijital Dönüşümün Temel Taşı
MES ve SAP’nin entegre çalışması, dijital dönüşümün en kritik adımlarındandır. Gerçek zamanlı, şeffaf ve veri odaklı üretim için bu adım kaçınılmazdır.Dijital Filiz platformunda SAP – MES entegrasyon projelerine dair örnek senaryolar, teknik bilgiler ve yaşanmış proje deneyimlerini paylaşmaya devam edeceğiz.